De geschiedenis van Tracon

2014 Trailerconfigurator - Als eerste in Europa introduceert Tracon een uitgebreide Trailerconfigurator op haar website. Hierin worden de standaardtrailers en LZV-voertuigen gezamenlijk gepresenteerd. Met de Trailerconfigurator is het mogelijk om zelf in enkele minuten een offerte op maat te maken. Er is keuze uit bijna 1.000 basismodellen en ruim 1.100 opties, zodat we aan bijna elke wens kunnen voldoen. Tracon maakt gebruik van zeer moderne productiefaciliteiten waar zoveel mogelijk het gebruik van robots wordt ingezet. Daardoor is Tracon in staat om vergaand op klantwens te leveren. Maatwerk voor een standaardprijs!

2012 Nieuwe vesting -  In 2012 verhuist Tracon naar Giessen.

2005 Standaardopleggers - Tracon Trailers ontwikkelt een lijn standaardopleggers met schuifzeil- en kastenopbouw. De verkoop van deze opleggers vindt direct aan de eindgebruiker plaats of gaat via dealers in Nederland of via dealers in het buitenland. Bijkomend voordeel is dat de naam Tracon meer zichtbaar wordt op de weg. Naast deze opleggers blijft Tracon toeleverancier van de carrosseriebouwers.

2002 Start van open heavy duty - Uitbreiding naar Scandinavië. Voor enkele grote dealers worden open heavy duty-opleggers op maat ontwikkeld en geproduceerd.

2001 Start van Ecocombi - Ecocombi wordt opgericht voor de ontwikkelingen van de LZV voertuigen. www.ecocombi.com 

2000 Tracon groeit - Dercks uit Wijchen wordt overgenomen en uiteindelijk samengevoegd met Tracon Trailers in Uden. Er worden veel chassis aan de carrosseriebouwers geleverd. Deze carrosseriebouwers verzorgen de opbouw en leveren de complete trailers onder hun eigen private label aan de eindgebruikers.

1978 Het begin - Tracon start als een metaalconstructiebedrijf in Heesch. Eind jaren '80 specialiseert het bedrijf zich in het ontwikkelen en produceren van chassis en wissellaadbakken op maat.

Adres

Industrieweg 25
4283 GX Giessen
Nederland

Social